Coquilles met boschampignons op briochebrood
bereiding
-
1
Maak eerst de saus. Verwarm in een pannetje de sojasaus met de honing, de rijstazijn en de ketjap manis. Verhit de saus tot ze begint te bubbelen. Neem de pan van het vuur, doe er de sesamolie bij en voeg één per één 2 eetlepels boter toe. Roer goed alvorens de tweede lepel toe te voegen. Hou de saus warm op een laag vuurtje.
-
2
Borstel de boschampignons schoon. Snij de korsten van het briochebrood en snij elk sneetje brood tot twee rechthoeken. Bak ze aan beide kanten krokant in wat boter en olie. Bak daarna de boschampignons in dezelfde pan met wat extra boter goudbruin. Kruid ze met peper en zout.
-
3
Strooi de sesamzaadjes op een bordje, doe het maïszetmeel in een ander bordje. Dep de coquilles goed droog met wat keukenpapier en wentel ze aan beide kanten eerst door de sesamzaadjes en daarna door het maïszetmeel. Bak ze kort in een apart pannetje met boter en olie. Kruid ze met peper en zout. Voeg op het einde de zeekraal toe en bak ze een minuut mee. Kruid ze enkel met peper, want ze is al zout van smaak.
-
4
Leg een sneetje briochebrood op elke bordje. Verdeel er de boschampignons over, leg er de coquilles op, lepel er de sojasaus over en werk ze af met de zeekraal.