Tarte tatin van aardappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter een ovenschaal van 22 cm diameter. Schil de aardappelen en snij ze in ronde plakjes van ongeveer 1,5 centimeter dik.
-
2
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Leg er de aardappelen in één laag in en giet er wat water over. Kruid met zout. Laat ze 10 minuten bakken en draai ze dan om. Giet er opnieuw wat water over en laat ze nog eens 10 minuten bakken. Schep ze uit de pan en leg ze op keukenpapier.
-
3
Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Giet opnieuw wat olie in de pan van de aardappelen. Bak er de ui in, samen met de knoflook en de gedroogde tijm. Giet er na 5 minuten de balsamicoazijn bij. Laat nog 1 minuut verder bakken.
-
4
Verdeel de aardappelplakjes over de beboterde ovenschaal. Leg er de blokjes boter op. Schep er het uimengsel op en bestrooi het met de kaas. Leg er het deeg op en plooi de randen naar binnen. Bak de taart 30 minuten in de oven.
-
5
Laat de taart na het bakken 5 minuten afkoelen. Leg er een bord op en draai de ovenschaal voorzichtig om. Werk de tarte tatin af met de waterkers en de balsamicocrème.