Recept

Feestelijk pompoensoepje in een glaasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit feestelijke soepje is supersnel klaar in de soepmaker! Heb je geen soepmaker, dan kan het natuurlijk ook gewoon in een kookpot. Reken dan vanaf wanneer de soep kookt, 20 minuten gaartijd. En je moet de soep dan natuurlijk nog mixen. 

• De hoeveelheden in dit recept zijn 'ongeveer': voor een soepmaker hoef je niks af te wegen, je vult 'm met groenten tot het onderste streepje en vult aan met vloeistof tot het bovenste streepje. Elke soepmaker heeft een andere inhoud: de soepmaker waar wij mee werkten, heeft een inhoud van 1200 ml.

• Wil je liever geen wijn gebruiken? Vervang die dan gewoon door extra bouillon.

• De ene pompoen is de andere niet, soms valt het soepje iets te dik uit. Voeg in dat geval een beetje extra bouillon toe en mix nog een keer goed door.

• Dit recept is voldoende voor 12 hapjes in glaasjes, of voor 4 gewone kommetjes soep.

bereiding
  1. 1

    Snij alle ingrediënten voor de soep in stukjes (de pompoen hoef je niet te schillen. Als je dat liever wél doet, mag dat natuurlijk.) en doe ze in de soepmaker tot aan het onderste lijntje. Kruid met nootmuskaat, 1/2 koffielepel kardemom, peper en zout. Leng aan met de wijn en het water tot aan het bovenste lijntje, doe er het bouillonblokje bij. Druk op de knop voor gemixte soep en laat het toestel z'n werk doen.

  2. 2

    Droog intussen de ham en kwartiertje in de oven, op 220°C. Laat afkoelen en hak fijn in een hakmolentje. Proef van de soep en kruid eventueel bij. Vind je de soep te dik, voeg dan een beetje extra (warme) bouillon toe en mix nog even door. Verdeel het soepje over aperoglaasjes.

  3. 3

    Proef van de soep en kruid eventueel bij. Vind je de soep te dik, voeg dan een beetje extra (warme) bouillon toe en mix nog even door. Verdeel het soepje over aperoglaasjes.

  4. 4

    Werk af met een beetje room, wat verkruimelde ham en groene scheutjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Feestelijk pompoensoepje in een glaasje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!