Feestelijk pompoensoepje in een glaasje
bereiding
-
1
Snij alle ingrediënten voor de soep in stukjes (de pompoen hoef je niet te schillen. Als je dat liever wél doet, mag dat natuurlijk.) en doe ze in de soepmaker tot aan het onderste lijntje. Kruid met nootmuskaat, 1/2 koffielepel kardemom, peper en zout. Leng aan met de wijn en het water tot aan het bovenste lijntje, doe er het bouillonblokje bij. Druk op de knop voor gemixte soep en laat het toestel z'n werk doen.
-
2
Droog intussen de ham en kwartiertje in de oven, op 220°C. Laat afkoelen en hak fijn in een hakmolentje. Proef van de soep en kruid eventueel bij. Vind je de soep te dik, voeg dan een beetje extra (warme) bouillon toe en mix nog even door. Verdeel het soepje over aperoglaasjes.
-
3
Proef van de soep en kruid eventueel bij. Vind je de soep te dik, voeg dan een beetje extra (warme) bouillon toe en mix nog even door. Verdeel het soepje over aperoglaasjes.
-
4
Werk af met een beetje room, wat verkruimelde ham en groene scheutjes.