Recept

Kerstboommeringues

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ze zijn leuk om samen met je (klein)kinderen te maken, deze schattige boompjes. Jij spuit de meringues, zij versieren ze met discodip of suikerdecoratie.

Heb je geen thermometer, wrijf dan wat van het mengsel tussen je vingers: als je geen suikerkorrels meer voelt, is het klaar.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 85°C. Doe alle ingrediënten in een hittebestendige kom en verwarm die au bain-marie. Klop tot de suiker en het zout zijn opgelost. Het mengsel moet boven de 60°C komen zonder dat het eiwit stolt.

  2. 2

    Klop het mengsel 10 minuten met de keukenrobot op hoge snelheid, tot het stevig en glanzend is. Schep deze Zwitserse meringue in een spuitzak met spuitmondje naar keuze.

  3. 3

    Spuit de basis van het boompje en plak daarin het Mikado- of pretzelstokje. Spuit de volgende lagen van de kerstboom heen en weer over het stokje, steeds korter naar de top toe.

  4. 4

    Werk de meringues af met eetbare decoratie naar keuze en droog de boompjes minstens 2 uur in de heteluchtoven, tot ze volledig uitgehard zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerstboommeringues

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!