Recept

Mini dutch baby pancakes met lemon curd en sinaasappelmarmelade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt ze ook in de airfryer maken! Verwarm de airfryer voor op 165°C. Neem de speciale muffinvormpjes en zet ze samen met een klontje boter kort in de airfryer tot de boter gesmolten is. Vul ze voor 2/3de met het beslag en zet 8 minuten in de airfryer. Werk ze verder af.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor 180°C. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers samen met de suiker en het vanille-extract even los. Voeg de melk, de zelfrijzende bloem en een snuifje zout toe aan het beslag. Spatel er voorzichtig de eiwitten onder zodat je de luchtigheid behoudt.

  2. 2

    Doe een beetje zachte boter in de muffinbakvormpjes en vul voor 2/3de met het beslag. Schuif de vorm 10 minuten in de voorverwarmde oven. Neem ze uit de oven en maak de pancakes voorzichtig los.

  3. 3

    Roer de mascarpone los met de lemon curd, lepel op elk pannenkoekje een lepeltje van de lemon curd en eindig met een beetje sinaasappelmarmelade. Werk optioneel nog af met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mini dutch baby pancakes met lemon curd en sinaasappelmarmelade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!