Recept

Spruitjespuree met gehaktballetjes en mosterdsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte budgettopper.

Tip: verse spruitjes zijn lekker natuurlijk, maar het is wel een werkje om ze schoon te maken. Voor deze puree kun je ook diepvriesspruiten gebruiken: geen werk, weinig afval én vaak ook nog goedkoper omdat je niet betaalt voor blaadjes die je later verwijdert.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Meng de ui samen met de knoflook onder het gehakt. Kruid het gehakt met peper en zout en rol er met vochtige handen balletjes van. Zet ze even in de koelkast.

  2. 2

    Schil de aardappelen, snij ze in even grote stukken en kook ze in 15 minuten gaar in gezouten water.

  3. 3

    Maak de spruiten schoon en snij ze in partjes. Laat ze de laatste 10 minuten meekoken met de aardappelen.

  4. 4

    Bak de balletjes gaar in boter. Schep ze uit de pan, steek ze eventueel op spiesjes en hou ze warm onder aluminiumfolie. Blus de pan met een scheutwater en schraap de aanbaksels los. Giet er de room bij en breng die aan de kook. Voeg de mosterd toe en laat de saus even indikken. Kruid eventueel nog met peper en zout.

  5. 5

    Giet de aardappelen en de spruiten af. Stamp ze samen tot puree en meng er de melk, de eidooiers en wat boter onder. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Serveer de puree met de gehaktballetjes en de mosterdsaus. Werk het gerecht af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spruitjespuree met gehaktballetjes en mosterdsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!