Recept

Braciole beef met spaghetti

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartverwarmend wintergerecht. Lekker met stokbrood erbij.

Beef braciole is geen typisch Italiaans gerecht, maar wel een klassieker bij de Amerikaans-Italiaanse gemeenschap in de VS. Voorzie wat tijd voor deze heerlijke zondagse schotel en laat het vlees lekker lang sudderen. Met de vulling kun je variëren: beef braciole is bijv. ook lekker met een lepeltje pesto ertussen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en pers de knoflook. Meng het broodkruim met de knoflook, de geraspte kazen, de peterselie en het basilicum tot een geheel. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe, kruid alles met peper en zout en meng goed. Zet aan de kant.

  2. 2

    Leg de steak tussen twee lagen bakpapier en klop hem met een vleeshamer tot ongeveer 0,5 cm dikte. Kruid hem aan beide kanten met peper en zout. Verdeel het gekruide broodkruim over het vlees en leg er de plakjes prosciutto op. Rol de steak strak op en bind hem toe met keukentouw.

  3. 3

    Verhit 3 eetlepels olie in een gietijzeren pan en bak het vlees aan beide kanten bruin in 8 minuten. Haal het even uit de pan. Blus de aanbaksels met de rode wijn en laat het vocht 1 minuut doorkoken. Voeg de passata en de oregano toe, kruid de saus met peper en zout en roer goed om. Leg het vlees terug in de pan, dek die af met een deksel of met aluminiumfolie en zet de pan 1 uur in de oven. Lepel elke 20 minuten een beetje van de saus over het vlees.

  4. 4

    Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet hem af. Serveer de pasta met het vlees en de saus en werk hem af met het extra basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Braciole beef met spaghetti

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!