Gnocchi met gekaramelliseerde ui, pancetta en brie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien en snij ze in ringen. Bak de pancetta krokant in een pan, laat ze daarna uitlekken op keukenpapier en hak ze fijn.
-
2
Doe wat extra olijfolie in de pan en doe er de uiringen bij. Voeg de suiker, het zout en de worcestershiresaus toe. Roerbak de uien 5 ¬minuten. Zet het vuur zachter en laat ze nog 20 minuten op een middelhoog vuur garen. De ui mag niet aanbranden. Voeg de Noilly Prat, de gedroogde tijm, de zure room en de tabasco toe en laat de uien nog even garen. Roer er van het vuur de geraspte gruyère door.
-
3
Kook de gnocchi gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en meng ze onder de uiensaus. Schep alles in een ovenschaal, verdeel er plakjes brie en de verse tijm over. Laat de schotel 5 à 10 minuten ¬gratineren, tot de brie gesmolten is. Haal hem uit de oven en strooi er de peterselie en de krokante pancetta over.