Volkorenquesadilla’s met mango-avocadoslaatje
bereiding
-
1
Spoel de spinazie en laat hem uitlekken. Spoel de bonen en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de knoflook en de sjalot.
-
2
Verhit olie in een pan en bak de sjalot, de knoflook en het gehakt. Kruid alles met peper, zout en het gerookt paprikapoeder. Voeg de boontjes en de spinazie toe en laat ze afgedekt 5 minuten mee garen tot de spinazie geslonken is.
-
3
Lepel 1/8 van de gehaktvulling op de helft van een wrap, bestrooi ze met geraspte cheddar en vouw de wrap tot een driehoekje. Herhaal met de rest van de wraps, de vulling en de kaas. Bak de wraps aan beide kanten krokant in een bodempje olijfolie.
-
4
Maak de salade. Maak de rodekool schoon en snipper ze fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Verwijder de schil en de pit van de mango en snij het vruchtvlees in partjes. Halveer de avocado, verwijder de schil en de pit en snij het vruchtvlees in partjes. Hussel de mango, de avocado, de rodekool en de lente-ui door elkaar. Maak een dressing van de azijn en de olijfolie en kruid hem met peper en zout. Lepel hem onder het slaatje.
-
5
Snij de limoen in smalle partjes. Doe de zure room in een kommetje en strooi er nog wat paprikapoeder over. Serveer de gebakken wraps met de salade, de zure room, de koriander en de partjes limoen.