Recept

Speltpasta met spruitjes, pastinaak en walnotenkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een winterse vegetarische pasta van Libelle Lekker Chef Natalie. Ook lekker met parmezaan of grana padano in plaats van oude kaas.

Natalie tipt: “Toch graag vlees erbij? Duw dan enkele plakjes ham tussen de pasta voor je de schotel in de oven zet.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 5 minuutjes in lichtgezouten water. Giet ze af en spoel ze onder koud water.

  2. 2

    Maak de pastinaken schoon. Bewaar 1 pastinaak voor de afwerking en snij de rest van de pastinaken in blokjes. Kook de blokjes gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en mix de pastinaakblokjes smeuïg samen met de room. Meng dit mengsel met de ricotta, de geraspte citroenschil, het citroensap, wat vers-geraspte nootmuskaat, peper en zout tot een romige saus.

  3. 3

    Kook de penne 2 minuten minder dan vermeld op de verpakking. Giet ze af, maar hou een pollepel van het kookvocht bij. Meng het kookvocht nog mee onder de pastinaaksaus. Schep de spruitjes met de penne en de pastinaaksaus door elkaar en stort het mengsel in een ovenschaal.

  4. 4

    Mix de walnoten samen met de tijmnaaldjes, de panko en de oude kaas in de blender tot een fijne crumble. Maak met behulp van een mandoline dunne plakjes van de laatste pastinaak. Werk de ovenschotel af met de pastinaakplakjes, enkele druppels olijfolie en de walnotencrumble. Zet de schotel 15 minuten in de oven. Werk hem af met het extra takje tijm en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Speltpasta met spruitjes, pastinaak en walnotenkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!