Recept

Vanillemuffins met mokka­frosting

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Minstens zo lekker en een pak lichter, deze muffins zonder geraffineerde suiker!

Extra smaakje: voeg in plaats van de traditionele vanille of koffie eens een kruidige toets toe aan de frosting, met bijvoorbeeld speculaaskruiden, vijfkruidenpoeder of pumpkin spice­-kruiden. Het geeft de muffins een winterse touch.

bereiding
  1. 1

    Maak het muffinbeslag. Halveer het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit. Klop de eieren luchtig in de mengkom van de keukenrobot. Voeg beetje bij beetje de zoetstof en de vanillezaadjes toe terwijl je blijft kloppen.

  2. 2

    Voeg de zonnebloemolie en de karnemelk toe en meng kort tot een egaal beslag. Meng er ook de bloem en het bakpoeder onder. Verdeel het beslag over de met bakpapier beklede cupcakevormpjes. Bak de muffins 18 à 20 minuten in de oven. Controleer met een prikker of ze gaar zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

  3. 3

    Maak de frosting. Los de oploskoffie en het ongezoete cacaopoeder op in 2 eet­lepels slagroom op een zacht vuur. Laat het mengsel afkoelen. Klop de mascarpone, de rest van de slagroom en de mokkaroom op met de zoetstof. Bewaar de frosting in de koelkast tot het serveren. Versier de muffins met de frosting en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vanillemuffins met mokka­frosting

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!