Recept

Luchtige Normandische pannenkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Door yoghurt en wat extra bakpoeder aan je beslag toe te voegen, krijg je extra luchtige Normandische pannenkoekjes. Toch liever de klassieke manier? Snij de appelen daarvoor in dunnere plakjes en bak ze kort in boter aan beide kanten goudbruin. Doe voldoende beslag in een hete pan met olie en een beetje boter. Leg op het beslag 4 gebakken plakjes appel en giet er opnieuw wat beslag over. Bak de onderkant mooi goudbruin en draai de pannenkoek dan voorzichtig om. Bak de andere zijde van de pannenkoek lang genoeg, zodat de binnenkant voldoende gaar is.

bereiding
  1. 1

    Meng de yoghurt met het vanille-extract, 2 eetlepels suiker en de eieren. Voeg de gesmolten boter, het bakpoeder en het zout toe. Meng goed onder elkaar.

  2. 2

    Voeg in delen en al kloppend de gezeefde patisseriebloem toe. Zet het beslag even aan de kant.

  3. 3

    Schil ondertussen de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appelen in plakken van 0,5 à 0,7 millimeter dik.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Wentel de appelschijven goed door het beslag en strijk dat een beetje uit. Smelt wat boter in een pan en bak de appelschijven aan beide kanten goudbruin. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog 15 minuten in de oven garen.

  5. 5

    Leg de appelringen op een serveerschaal en bestrooi ze met de rest van de suiker. Verwarm de calvados in een steelpannetje. Zet de dampkap uit. Steek de calvados aan met een lucifer en giet hem al brandend over de pannenkoekjes. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Luchtige Normandische pannenkoekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!