Pastinaakstoemp met zwarte pens
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de pastinaken en schil ze. Hou de pastinaakschillen bij. Schil ook de aardappelen. Snij de pastinaken en de aardappelen in grote stukken. Zet ze samen onder water in een kookpot en voeg nog 50 milliliter melk en een snuifje zout toe. Kook ze 20 minuten tot ze gaar zijn.
-
2
Leg de pastinaakschillen op een met bakpapier beklede bakplaat en bedruppel ze met olijfolie. Kruid ze met peper en zout en meng even goed door. Bak de schillen 10 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
-
3
Boen de appelen schoon en snij ze in halve maantjes. Bak ze kort in een pan met wat boter en voeg de poedersuiker toe.
-
4
Giet de pastinaken en aardappelen af en stamp ze tot een mooie stoemp. Voeg de rest van de melk en wat boter toe en kruid de stoemp met peper, zout en nootmuskaat.
-
5
Snij de pensen in plakjes en bak ze kort rondom op een zacht vuur in een pan in boter en olijfolie.
-
6
Lepel wat pastinaakstoemp op de borden. Schik er de stukjes gebakken pens en appeltjes bij. Werk het gerecht af met de krokante pastinaakchips en de hazelnoten en serveer meteen.