Fishsticks met tartaar en spinaziesalade
bereiding
-
1
Kook 3 eieren in 10 minuten hard. Koel ze in koud water. Hak de kappertjes fijn. Pluk de blaadjes van de peterselie en de dragon, hak ze fijn. Snipper de bieslook. Meng de kruiden met de kappertjes.
-
2
Pel de eieren, snij ze grof en meng ze met het kappertjesmengsel. Plet fijn met een vork. Schep de mayonaise erbij. Meng, proef en kruid de tartaarsaus bij met de azijn, peper en zout. Zet in de koelkast.
-
3
Verhit de friteuse op 180°C. Zet drie schaaltjes klaar om de visstaafjes te paneren: 1 met losgeklopt ei, 1 met bloem en 1 met paneermeel. Snij de visfilets in de lengte in lange repen van 3 cm dik. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Wentel ze eerst in bloem en schud het teveel eraf. Doop de vis dan in het ei en dan in paneermeel.
-
4
Bak de fishsticks – in porties – in 3 minuten goudbruin en gaar. Laat drogen op keukenpapier.
-
5
Spoel de kervel en de spinazie. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie en citroensap.
-
6
Serveer de salade bij de fishsticks. Werk af met appelkappers en een schijfje citroen. Geef er de tartaarsaus apart bij.