Pompoenbrood met lijnzaad en havermout
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren met de pompoenpuree, de ahornsiroop en de neutrale olie tot een glad geheel.
-
2
Meng de havermout met het volkorenmeel, het lijnzaad, het bakpoeder, de baking soda, de kaneel, het gemberpoeder en het snuifje zout in een kom.
-
3
Voeg het natte mengsel toe aan de kom met droge ingrediënten en roer tot alles net gemengd is. Spatel voorzichtig de helft van de gehakte pecannoten door het beslag.
-
4
Giet het beslag in de met bakpapier beklede cakevorm van 24 op 9 cm en strijk de bovenkant glad. Bak het pompoenbrood 35 minuten in het midden van de oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat het brood 10 minuten afkoelen in de vorm en laat het daarna verder afkoelen op een rooster. Bestrooi het met de rest van de pecannoten.