Recept

Rigatoni met pompoen-fetasaus, gebakken spekblokjes en krokante salie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze winterse pasta zet in je een halfuur op tafel! 

bereiding
  1. 1

    Leg de pompoenblokjes (evt diepvries) met de feta op een bakplaat en bak 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

  2. 2

    Breng ondertussen water aan de kook met en pastabouillonblokje en kook de pasta al dente.

  3. 3

    Doe de spekjes in een pannetje en bak krokant, voeg de laatste 2 minuten de salieblaadjes en walnoten toe. Schep over op een bordje met keukenpapier zodat alles lekker krokant blijft.

  4. 4

    Doe de gebakken pompoen en feta in een blender, voeg een champignongbouillonblokje en 2 pollepels van het pastawater toe, voeg eventueel extra pastawater toe als de saus nog te dik is. Blend tot een egale saus.

  5. 5

    Giet de pasta af.

  6. 6

    Voeg de saus toe aan de gekookte pasta en werk af met de krokante spekjes, salie en walnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!