Rigatoni met pompoen-fetasaus, gebakken spekblokjes en krokante salie
bereiding
-
1
Leg de pompoenblokjes (evt diepvries) met de feta op een bakplaat en bak 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
-
2
Breng ondertussen water aan de kook met en pastabouillonblokje en kook de pasta al dente.
-
3
Doe de spekjes in een pannetje en bak krokant, voeg de laatste 2 minuten de salieblaadjes en walnoten toe. Schep over op een bordje met keukenpapier zodat alles lekker krokant blijft.
-
4
Doe de gebakken pompoen en feta in een blender, voeg een champignongbouillonblokje en 2 pollepels van het pastawater toe, voeg eventueel extra pastawater toe als de saus nog te dik is. Blend tot een egale saus.
-
5
Giet de pasta af.
-
6
Voeg de saus toe aan de gekookte pasta en werk af met de krokante spekjes, salie en walnoten.