Chowder met vis, prei en pastinaak
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Spoel de prei en snij ze in ringen. Schil de wortelen en snij ze in halve plakjes. Schil de pastinaak en snij ze in blokjes van 2 à 3 centimeter.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui, de knoflook, de prei en de wortel 2 minuten. Voeg de pastinaak toe en kruid de groenten met het kerriepoeder. Blus de groenten met de visfond en verkruimel er het blokje visbouillon bij. Leng de soep aan met 500 milliliter water. Laat ze 10 minuten zacht koken of tot de groenten beetgaar zijn. Kruid de soep met peper en zout.
-
3
Snij de vis in stukken van 4 à 5 centimeter en voeg ze toe aan de soep. Laat de vis enkele minuten meegaren. Voeg de room toe en beng de soep op smaak met citroensap, peper en zout. Serveer de soep in kommen en werk ze met de dille.