Recept

Gogi mandu – dumplings met varkensgehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk, die Koreaanse mandu of dumplings! Het is dus geen wonder dat ze nu heel populair zijn als zogenaamd ‘K-food’. Ae Jin Huys “Mandu zijn populair bij het Koreaanse Nieuwjaar. Dan gebeurt het vaak dat de hele familie, met verschillende generaties samen, meehelpt om deze lekkere dumplings te vouwen”

bereiding
  1. 1

    Kook de glasnoedels gaar, spoel ze onder koud stromend water en laat ze uitlekken in een vergiet. Knip of hak de glasnoedels heel fijn (3 mm). Knijp de tofu in een katoenen doek droog en hak hem fijn. Maak de wortel, shiitakes, prei, ui en knoflook schoon en hak ze heel fijn. Maak nu de vulling door alle ingrediënten te mengen.

  2. 2

    Neem een deegvelletje en maak de randen nat met wat water. Leg wat vulling in het midden van het deeg en vouw het dubbel tot een halve maan. Leg de dumpling op een met bloem bestoven bakplaat en herhaal met de rest van de ingrediënten. Bedek de bakplaat vol dumplings met een vochtige keukenhanddoek zodat ze niet uitdrogen.

  3. 3

    Stoom de mandu enkele minuten in een stoommand tot het deeg glazig wordt. Meng intussen alle ingrediënten voor de dipsaus door elkaar. Serveer de mandu onmiddellijk met de dipsaus en met witte of zwarte sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gogi mandu – dumplings met varkensgehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!