Gogi mandu – dumplings met varkensgehakt
bereiding
-
1
Kook de glasnoedels gaar, spoel ze onder koud stromend water en laat ze uitlekken in een vergiet. Knip of hak de glasnoedels heel fijn (3 mm). Knijp de tofu in een katoenen doek droog en hak hem fijn. Maak de wortel, shiitakes, prei, ui en knoflook schoon en hak ze heel fijn. Maak nu de vulling door alle ingrediënten te mengen.
-
2
Neem een deegvelletje en maak de randen nat met wat water. Leg wat vulling in het midden van het deeg en vouw het dubbel tot een halve maan. Leg de dumpling op een met bloem bestoven bakplaat en herhaal met de rest van de ingrediënten. Bedek de bakplaat vol dumplings met een vochtige keukenhanddoek zodat ze niet uitdrogen.
-
3
Stoom de mandu enkele minuten in een stoommand tot het deeg glazig wordt. Meng intussen alle ingrediënten voor de dipsaus door elkaar. Serveer de mandu onmiddellijk met de dipsaus en met witte of zwarte sesamzaadjes.