Recept

Wrapquiche met zoete aardappel, geitenkaas en salie + mesclunslaatje met honingdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze quiche kun je perfect maken met de wraps die je in huis hebt: volkorenwraps, maïswraps, groentewraps...

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de zoete aardappel en snij hem in blokjes van 2 centimeter. Pel de rode ui en snij hem in reepjes. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en bak de blokjes zoete aardappel met een scheutje water op een zacht vuur beetgaar. Voeg de ui en de knoflook toe en laat ze samen nog verder bakken tot alles zacht is. Kruid de groenten met peper en zout.

  2. 2

    Klop de eieren los met de room en kruid het mengsel met nootmuskaat, peper en zout. Snij de geitenkaas in plakjes. Wrijf een ronde bakvorm of ovenschaal van 24 cm diameter in met olijfolie. Wrijf de 3 wraps in met een beetje olijfolie en schik ze goed over elkaar in de ovenschaal. Beleg ze met de gebakken zoete aardappel met ui en de salieblaadjes. Overgiet ze met het ¬eimengsel. Eindig met plakjes ¬geitenkaas. Bak de quiche 25 à 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Bereid intussen het slaatje. Meng de ¬olijfolie, de appelazijn, de honing en de mosterd tot een dressing en kruid hem met peper en zout. Meng met de sla.

  4. 4

    Bereid intussen het slaatje. Meng de ¬olijfolie, de appelazijn, de honing en de mosterd tot een dressing en kruid hem met peper en zout. Meng met de sla.

  5. 5

    Serveer de quiche warm, lauw of koud met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wrapquiche met zoete aardappel, geitenkaas en salie + mesclunslaatje met honingdressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!