Salade van ovengeroosterde groenten met geitenkaas, croutons en verse veenbessen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snij ze in maantjes. Snij de rode bieten in kwartjes. Pel de rode uien en snij ze in partjes. Hussel de groenten door elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie, peper en zout en bak ze 25 minuten in de oven.
-
2
Rasp de schil van ½ sinaasappel en pers er het sap uit. Meng de verse veenbessen samen met de balsamicoazijn, de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap en de honing en kruid het mengsel met peper en zout. Doe de geitenkaasjes in een ovenschaal en besprenkel ze met wat extra honing. Lepel er de veenbessen rond en zet ze de laatste 10 minuten bij de groenten in de oven.
-
3
Schil de resterende ½ sinaasappel en snij hem in partjes. Snij het zuurdesembrood in blokjes en bak ze goudbruin in een pan in een flinke klont boter. Kruid de croutons met grof zeezout, de rozemarijn en de tijm.
-
4
Meng alle ingrediënten voor de dressing. Spoel en droog de sla. Leg de sla in een schaal en werk ze af met de geroosterde groenten, de sinaasappelplakjes en de croutons. Werk de geitenkaasjes af met de verse tijm. Serveer de salade met de dressing en de geitenkaasjes met veenbessen.