Recept

Romige maïssoep met kokosmelk

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen fan van kokosmelk? Vervang die dan door gewone melk of een andere plantaardige variant.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Bak ze samen in een diepe pan glazig in olijfolie.

  2. 2

    Bewaar enkele eetlepels van de maïs voor de afwerking en doe de rest bij de ui en de knoflook. Roerbak de maïs 1 minuut. Voeg het kerriepoeder toe en giet er de bouillon en de kokosmelk bij. Breng de soep op een zacht vuur aan de kook en laat ze 5 minuten sudderen.

  3. 3

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Mix de soep glad. Breng ze eventueel verder op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Schep de soep in borden of kommen en werk af met de apart gehouden maïskorrels, de lente-ui, de oregano en de chilivlokken. Druppel er nog wat olijfolie over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige maïssoep met kokosmelk

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!