Koreaanse wafels met buikspek
bereiding
-
1
Maak het wafelbeslag. Meng de ingrediënten tot een egaal beslag: ei, zure room, bloem, suiker, bakpoeder, zout, zonnebloemolie, gochujang en spuitwater.
-
2
Bak de wafels in een voorverwarmd wafelijzer.
-
3
Snij het spek in repen van 5 cm. Maak een marinade van sojasaus, mirin, chilipoeder en peper. Leg het spek in de marinade en laat enkele minuten marineren.
-
4
Bak het spek op hoog vuur krokant en gaar.
-
5
Zet een pannetje op het vuur met een bodempje mirin en laat kort koken. Zet het vuur af. Snij de daikon in repen en de lente-ui in ringen. Pekel de groenten voor enkele minuten in de mirin.
-
6
Meng de mayonaise met 1 kl gochujang. Beleg de wafels met het spek, de gepekelde groenten, furikake en mayonaise.