Recept

Koreaanse wafels met buikspek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lichtpittige wafels met mals spek, gepickelde daikon en Koreaanse mayo.

bereiding
  1. 1

    Maak het wafelbeslag. Meng de ingrediënten tot een egaal beslag: ei, zure room, bloem, suiker, bakpoeder, zout, zonnebloemolie, gochujang en spuitwater.

  2. 2

    Bak de wafels in een voorverwarmd wafelijzer.

  3. 3

    Snij het spek in repen van 5 cm. Maak een marinade van sojasaus, mirin, chilipoeder en peper. Leg het spek in de marinade en laat enkele minuten marineren.

  4. 4

    Bak het spek op hoog vuur krokant en gaar.

  5. 5

    Zet een pannetje op het vuur met een bodempje mirin en laat kort koken. Zet het vuur af. Snij de daikon in repen en de lente-ui in ringen. Pekel de groenten voor enkele minuten in de mirin.

  6. 6

    Meng de mayonaise met 1 kl gochujang. Beleg de wafels met het spek, de gepekelde groenten, furikake en mayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koreaanse wafels met buikspek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!