Vietnamese banh mi burger met buikspek, gepekelde groentjes en koriander
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
2
Pers de limoen. Halveer de sneetjes buikspek en leg ze in een ovenschaal. Doe er de chilivlokken, het vijfkruidenpoeder, de oestersaus, ketjap manis, sojasaus, de olijfolie en het limoensap bij. Meng alles even goed om. Zet het buikspek zo’n 40 minuten in de oven.
-
3
Spoel de minikomkommers en de wortels en snij ze in dunne repen met behulp van een dunschiller. Leg ze in een kommetje met water en voeg de wittewijnazijn, de honing en een flinke snuif zout toe. Meng even om en laat trekken in de koelkast. Hak de pindanoten grof.
-
4
Snij de pistolets in twee. Leg er wat van de gepekelde groentjes op en verdeel er dan het buikspek over. Lepel er wat van de vrijgekomen jus over, werk af met de grofgehakte pinda’s en wat koriander.