Recept

Torta della nonna

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte Italiaanse klassieker!

Redactrice Natalie tipt! “Je kunt de crème een dag vooraf maken. Dek ze dan goed af met vershoudfolie om een velletje te voorkomen en zet ze koel weg. Roer ze goed los met een lepel voor je ze in de taart schept.”

bereiding
  1. 1

    Maak de vulling. Halveer het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit. Doe de geraspte citroenschil, de vanillezaadjes en het stokje bij de melk en breng de melk aan de kook. Klop intussen de eidooiers los met de suiker en het puddingpoeder.

  2. 2

    Verwijder het vanillestokje als de melk kookt. Giet al roerend een klein beetje van de warme melk bij het eidooier-pudding-mengsel en roer goed door. Giet het mengsel vervolgens bij de melk in de pan en breng het geheel al roerend opnieuw aan de kook. De crème zal binden en dikker worden. Stort de crème in een schaal en dek ze af met vershoudfolie. Laat ze afkoelen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 175°C. Ontrol 1 vel zanddeeg en leg het in een met bakpapier beklede taartvorm van 24 cm diameter. Roer de pudding los en lepel hem op de bodem. Strijk de pudding glad en dek hem af met het 2de vel zanddeeg. Bestrijk het deeg met de losgeklopte eidooier en bestrooi het met de pijnboompitten. Bak de taart 40 minuten in de oven. Dek ze eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

  4. 4

    Neem de taart uit de oven, laat ze afkoelen en bestrooi ze rijkelijk met poedersuiker voor het serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Torta della nonna

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!