Recept

Pasta met venkel, gehakt en pistache

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Italiaanse comfort food. Ook lekker met kant-en-klare Italiaanse venkelworstjes of salsiccia. Bestel ze bij je ­slager, maak er een fijn sneetje in en duw het gehakt eruit. Gebruik dit vlees in plaats van het kalfsgehakt.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Maak de venkel schoon en snij hem in fijne repen. Hak de pistaches fijn. Spoel en droog de spinazie. Bak de ¬pistachenoten in 1 eetlepel boter in een pan. Haal ze uit de pan en zet ze daarna aan de kant.

  2. 2

    Bak in dezelfde pan het gehakt en de venkelzaadjes goudbruin. Doe ze in een kom en bak nu de venkel, de rode ui en de knoflook met extra boter in de pan. Kruid ze met peper, zout en de chilivlokken en laat ze karamelliseren. Blus de groenten met de witte wijn.

  3. 3

    Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta uitlekken, maar bewaar een kopje van het kookwater.

  4. 4

    Voeg de verse spinazie toe aan de venkel, doe er het gehakt bij en meng er dan de pasta en het bewaarde kookvocht onder. Roer alles goed om en laat er nog een beetje boter in smelten. Roer er de parmezaan door. Werk de pasta af met de peterselie, het basilicum en de gebakken pistaches.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met venkel, gehakt en pistache

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!