Recept

Vegetarische groene curry

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Budgettopper van Libelle’s chef culi Sofie Doms: “Als het snel en goedkoop moet zijn, dan is ‘laat het vlees weg’ mijn ultieme tip. Dikwijls haalt dat een flinke hap uit het budget én duurt dat het langste om te garen. Deze curry kun je maken met zowat alle stevige groenten en volgens je eigen smaak en budget. Gebruik gewoon wat in het seizoen en dus het goedkoopst én lekkerst is of ga voor een kant-en-klare groentemix.”

Tip: lekker met naanbrood.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten. Spoel de aubergine en snij ze in blokjes. Spoel de courgette, halveer ze in de lengte en snij ze in dunne plakjes.

  2. 2

    Bak in een wok de sjalotten glazig in arachideolie. Voeg de currypasta toe en bak die enkele minuten mee. Doe er de groenten bij en roerbak ze 1 minuut. Overgiet ze met de kokosmelk en een half blikje water. Breng het geheel aan de kook en laat alles 5 minuten zacht sudderen tot de groenten gaar zijn.

  3. 3

    Breng de curry op smaak met de sojasaus en de rietsuiker. Schep de curry in borden, werk hem af met de basilicumblaadjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegetarische groene curry

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!