Gehaktschotel met puree
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, snij ze in hapklare stukken en kook ze gaar in gezouten water. Schil en rasp de wortelen. Maak de selder schoon en snij hem in boogjes. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook.
-
2
Bak de ui glazig in olijfolie. Doe er dan de wortelen, de selder en het gehakt bij en bak het gehakt rul. Voeg de tomatenpuree toe, voeg de knoflook toe en roer er de room onder. Kruid de saus met peper, zout en het paprikapoeder. Laat ze met het deksel op de pan een tiental minuten stoven.
-
3
iet de aardappelen af en laat ze goed uitstomen. Pureer ze met een klontje boter en de melk. Breng de puree op smaak met peper, zout en de nootmuskaat. Roer er de helft van de geraspte mozzarella onder.
-
4
Zet de ovengrill aan. Schep de gehaktsaus in een ovenschaal. Dek ze af met de aardappelpuree en bestrooi alles met de rest van de kaas. Gratineer de schotel een 8-tal minuten in de oven, tot er een mooi goudbruin korstje op komt.