Recept

Sesamkip met komkommer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Budgettopper van Libelle-redacteur Nathalie Bruart: “Wil je snel en voor weinig geld een smaakbom op je bord, dan zal dit gerecht je niet teleurstellen!”

Tip: lekker met witte rijst.

bereiding
  1. 1

    Pel de rode uien en snij ze in fijne plakjes. Snij de kipfilet in blokjes of reepjes. Spoel de komkommer en snij hem in hapklare stukjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen.

  2. 2

    Verhit wat zonnebloemolie in een wok en bak de rode uien zacht. Voeg de kip toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur. Voeg de honing, de sojasaus en de sesamolie toe. Kruid de kip met peper. Bak ze nog 2 minuten verder op een middelhoog vuur.

  3. 3

    Voeg de tahin en de komkommerblokjes toe aan de wok en doe er een scheutje water bij om de saus smeuïger te maken. Verwarm alles nog 1 minuut. Werk de kip af met de sesamzaadjes en de lente-uitjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sesamkip met komkommer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!