Salade van sesamkip met gemberdressing
bereiding
-
1
Meng de ingrediënten voor de rub en wrijf er de kipfilet mee in. Spoel de little gem en snij ‘m in fijne repen. Blancheer de erwtjes 2 minuten in gezouten water en laat ze schrikken in ijskoud water zodat ze mooi groen blijven. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen.
-
2
Maak de dressing. Rasp de gember, pel en pers de knoflook. Maak het chilipepertje schoon en snipper het fijn, zonder de zaadjes. Meng alles met de sesamolie, arachideolie en het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Bak de kip aan beide kanten goudbruin in wat olie. Bestrooi met de sesamzaadjes en amandelschilfers.
-
4
Meng de little gem met de geraspte wortel, erwtjes, witte- en rodekool. Maak aan met de dressing. Verdeel over borden. Snij de kip in plakjes en schik ze op de salade. Werk af met de koriander en lente-ui.