Recept

Kruidentaboulé met balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Budgettopper van Libelle-chef Natalie Peeters: “Als het snel moet gaan, grijp ik graag naar kant-en-klare gehaktballetjes. Eventueel kruid ik ze nog bij met bijvoorbeeld ras el hanout. Granaatappelpitjes koop ik diepgevroren: veel goedkoper, makkelijker en ze smaken net zo goed.”

Tip: lekker met paprika-walnotenhummus en een partje citroen.

bereiding
  1. 1

    Verhit olijfolie in een pan en bak de gehaktballen tot ze goudbruin en warm zijn.

  2. 2

    Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de korrels los met een vork en meng er 1 eetlepel olijfolie onder.

  3. 3

    Spoel de kerstomaatjes en snij ze in stukjes. Spoel de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij de komkommer dan in blokjes. Snipper de munt en de peterselie fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen. Hak de abrikozen fijn. Meng de kruiden, de lente-ui, de komkommer, de tomaatjes en de abrikozen samen met de geraspte citroenschil en het citroensap onder de couscous. Kruid de taboulé met peper en zout en schep alles goed onder elkaar.

  4. 4

    Serveer de kruidentaboulé met de balletjes en werk hem af met de granaatappelpitten en de extra munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidentaboulé met balletjes

Ingrediënten voor

4 personen
  • couscous200 g
  • gehaktballen500 g
  • kerstomaten100 g
  • komkommer1
  • onbehandelde citroen (de geraspte schil en het sap)1
  • muntblaadjes (+ extra voor de afwerking)1 handje
  • bladpeterselie½ bosje
  • lente-uitjes4
  • granaatappelpitten (diepvries, ontdooid)2 el
  • gedroogde abrikozen6
  • hummus (paprika-walnotenhummus (optioneel))1 potje
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!