Kruidentaboulé met balletjes
bereiding
-
1
Verhit olijfolie in een pan en bak de gehaktballen tot ze goudbruin en warm zijn.
-
2
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de korrels los met een vork en meng er 1 eetlepel olijfolie onder.
-
3
Spoel de kerstomaatjes en snij ze in stukjes. Spoel de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij de komkommer dan in blokjes. Snipper de munt en de peterselie fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen. Hak de abrikozen fijn. Meng de kruiden, de lente-ui, de komkommer, de tomaatjes en de abrikozen samen met de geraspte citroenschil en het citroensap onder de couscous. Kruid de taboulé met peper en zout en schep alles goed onder elkaar.
-
4
Serveer de kruidentaboulé met de balletjes en werk hem af met de granaatappelpitten en de extra munt.
Ingrediënten voor
4 personen- couscous200 g
- gehaktballen500 g
- kerstomaten100 g
- komkommer1
- onbehandelde citroen (de geraspte schil en het sap)1
- muntblaadjes (+ extra voor de afwerking)1 handje
- bladpeterselie½ bosje
- lente-uitjes4
- granaatappelpitten (diepvries, ontdooid)2 el
- gedroogde abrikozen6
- hummus (paprika-walnotenhummus (optioneel))1 potje
- olijfolie
- peper
- zout