Bloemenkoekjes voor Pasen
bereiding
-
1
Maak 2 porties deeg: 1 ongekleurde en 1 gekleurde portie. Doe voor het eerste deel 250 g bloem in een kom samen met de helft van de kristalsuiker, de poedersuiker en het zout. Doe de rest van de boem in een kom met de rest van de kristalsuiker de poedersuiker en het zout.
-
2
Meng onder elk van de degen de helft van de zachte boter, het ei en het vanille-extract. Meng beide degen in de keukenrobot met de platte menghaak of kneed met de hand tot je twee mooie bollen deeg hebt.
-
3
Leg een groot stuk vershoudfolie op het werkvlak en rol – met behulp van 2 plankjes of latjes die je boven- en onderaan het deeg legt – het ene deel deeg uit tot een mooie lap van 5 millimeter dik. Verpak het deeg in de vershoudfolie en laat het minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Herhaal met het andere deel van het deeg.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Haal de gekoelde lappen deeg uit de koelkast en steek er vormpjes naar keuze uit. Kneed de resten samen, rol opnieuw uit en herhaal tot je al het deeg hebt opgebruikt.
-
5
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 10 minuten in de oven op 180°C, verlaag dan de temperatuur naar 150°C en bak ze in nog eens 10 minuten goudbruin.
-
6
Smelt de chocolade in de microgolfoven en trek met een koffielepel streepjes chocolade over de koekjes. Werk de koekjes af met sprinkles naar keuze.