Heldere runderbouillon met kruidenomeletreepjes
bereiding
-
1
Maak de bouillon. Doe de runderschenkels in gezouten water, breng het water aan de kook en laat het vlees 1 uur koken. Giet het nadien af.
-
2
Maak de groenten schoon, doe ze samen met de voorgekookte runderschenkels, het kruidentuiltje, de gekneusde peperkorrels en wat zout in een kookpot en zet ze onder water. Laat de bouillon 3 uur afgedekt pruttelen op een zacht vuur. Zeef de bouillon.
-
3
Maak intussen de omelet. Hak de kruiden fijn. Hou wat gesnipperde bieslook apart voor de afwerking. Klop de eieren los met de melk en voeg er de kruiden aan toe. Kruid het eimengsel met peper, zout en paprikapoeder. Bak er in een pan met de olijfolie een omelet van. Snij de omelet in fijne reepjes.
-
4
Serveer de runderbouillon met de omeletreepjes en de apart gehouden fijngesnipperde bieslook.