Recept

Pastasalade met avocado, kip en kruidendressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal om een restje braadkip in te verwerken.

Tip

Pastaregel nummer één: spoel pasta niet na het koken, als het over warme pasta gaat. Maar voor een pastasalade mag je de pasta uitzonderlijk wél spoelen onder koud water, anders gaat hij plakken. Voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie (of een lepeltje dressing) toe en hussel de pasta door elkaar voor je de andere ingrediënten toevoegt.

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar, giet af en laat afkoelen. Pel en snipper de sjalot fijn. Hak de peterselie en muntblaadjes fijn. Meng de sjalot, kruiden, yoghurt, mayonaise, appelazijn en een scheutje water tot een lopende saus. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Pel de avocado en snij in partjes. Halveer de kerstomaatjes. Snij de kropjes sla in partjes. Snij de gebraden kip in reepjes.

  3. 3

    Maak een salade met de pasta, Romeinse sla, gehalveerde kerstomaatjes, avocado en stukjes gebraden kip. Besprenkel rijkelijk met de kruidendressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastasalade met avocado, kip en kruidendressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!