Recept

Spaghetti met gebraden kip en sausje van zongedroogde tomaatjes, spinazie en parmezaan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Goed idee voor dat restje braadkip.

Het kookvocht van de spaghetti zit bomvol zetmeel en zal de saus extra romig maken en goed aan de pasta doen hechten. Giet dus niet meteen al het kookwater weg, maar hou altijd een pollepel apart, ook bij het bereiden van andere pasta’s.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Snij het restje gebraden kip in reepjes.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en knoflook zacht. Voeg de zongedroogde tomaatjes, 80 g geraspte parmezaan, de kipreepjes en room toe en laat 1 minuut inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking, giet af en voeg samen met een scheutje kookvocht, de spinazie en het basilicum toe aan de saus. Laat de blaadjes slinken. Serveer meteen met extra geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaghetti met gebraden kip en sausje van zongedroogde tomaatjes, spinazie en parmezaan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!