Tempura van mosselen
bereiding
-
1
Hak de peterselie fijn.
-
2
Was de mosselen en dep ze droog met keukenpapier. Besprenkel met het citroensap en de worcestersaus en strooi er de gehakte peterselie over. Zet afgedekt op een koele plaats.
-
3
Splits het ei. Doe de bloem, olie,peper, zout en eidooier in een kom. Roer er wat melk onder en voeg , als er een dik beslag is ontstaan, melk toe tot het als een breed lint van de lepel loopt. Zet afgedekt 1 uur op een koele plaats.
-
4
Klop het eiwit heel stijf en roer 2 eetlepels door het deeg. Spatel vervolgens het deeg door de rest van het eiwit.
-
5
Haal telkens een mossel door het beslag en laat' m door en door warm en mooi bruin worden in de hete frituurolie. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met wat gefrituurde peterselie. Heerlijk met een sojadipsausje.
Voorbereiding