Recept

Saliekoekjes met gerookte mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig en heerlijk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175 °C.

    Pluk de salieblaadjes van de steeltjes en snipper ze.

    Schil de aardappelen en snij ze in niet te dikke plakjes.

  2. 2

    Vermeng de bloem met 3 eetlepels olijfolie, 1,5 dl water, de salie en 1theelepel zout. Roer met een vork of klopper tot een glad, elastisch mengsel.

  3. 3

    Dek de kom af met palsticfolie en zet een halfuur in de koelkast.

  4. 4

    Schil de aardappelen, snij ze in niet te dikke plakjes en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat kort opdrogen op het vuur. Leg de aardappelplakjes in een ovenschaal, besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en hou ze warm in de oven op 175 °C.

  5. 5

    Verdeel het deeg in 8 porties en maak er kleine, platte koekjes van. Bak ze 3 à 4 minuten aan elke kant, in een likje olijfolie.

  6. 6

    Maak op een bord een stapeltje van enkele kruidenkoekjes, wat gemengde sla en een dikke plak (of 1/2 bolletje) mozzarella. Leg er de warme aardappelschijfjes bovenop. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Saliekoekjes met gerookte mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!