Gevulde lamsbout met artisjok en olijven
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 240°C. Leg de bout open. Week het brood in de melk. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de olijven grof.
-
2
Stoof de ui, knoflook, rozemarijn en olijven 5 minu- ten aan in een scheutje olijfolie. Knijp het brood goed uit en meng met het ui-mengsel. Kruid met zout en peper. Bestrijk de lamsbout met het mengsel.
-
3
Duw de artisjokharten een beetje plat en verdeel ze over het broodmengsel. Leg de ansjovisfilets en de kruiden erop. Bestrooi royaal met zeezout en zwarte peper. Sprenkel er een flinke scheut olijfolie over.
-
4
Rol het vlees stevig op vanaf de korte kant. Bind op met keukentouw en leg in een braadslee. Besprenkel het vlees met olijfolie en schenk 50 ml water op de bodem van de braadslee.
-
5
Braad het vlees 20 minuten in de oven, verlaag de temperatuur naar 160°C en braad het nog eens 1,5 uur. Laat het 10 minuten rusten en snij het in plakken.