Recept

Griekse stoverij

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Griekse goulash-variant

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het rundstoofvlees in blokjes van 2 cm.

    Snipper de teentjes knoflook fijn.

    Halveer de sjalotten.

    Hak 2 takjes oregano.

  2. 2

    Braad het vlees rondom aan in 6 el olijfolie en kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  3. 3

    Doe de fijngesnipperde knoflook, 2 laurierblaadjes, 1 tl gemalen muskaatnoot, een kruidnagel en 1 tl komijnzaadjes in het braadvet en roer goed om.

  4. 4

    Doe het aangebraden vlees, een kaneelstok en 2 el geconcentreerde tomatenpuree erbij. Blus met 3 el rode wijnazijn en laat 3 minuten koken. Voeg er ±1/2 liter water, 1 dl rode wijn en 250 g passata of tomatencoulis (kant-en-klaar) bij. Laat ongeveer een uur op een zacht vuurtje garen.

  5. 5

    Controleer de gaarheid met een vork. Verwijder de kaneelstok. Voeg de sjalotten bij het vlees. Laat nog 1 uur verder garen. Voeg de oregano op het laatst bij de stifado. Lekker met tagliatelle.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Griekse stoverij

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!