Griekse stoverij
bereiding
-
1
Snij het rundstoofvlees in blokjes van 2 cm.
Snipper de teentjes knoflook fijn.
Halveer de sjalotten.
Hak 2 takjes oregano.
-
2
Braad het vlees rondom aan in 6 el olijfolie en kruid met peper en zout. Haal uit de pan.
-
3
Doe de fijngesnipperde knoflook, 2 laurierblaadjes, 1 tl gemalen muskaatnoot, een kruidnagel en 1 tl komijnzaadjes in het braadvet en roer goed om.
-
4
Doe het aangebraden vlees, een kaneelstok en 2 el geconcentreerde tomatenpuree erbij. Blus met 3 el rode wijnazijn en laat 3 minuten koken. Voeg er ±1/2 liter water, 1 dl rode wijn en 250 g passata of tomatencoulis (kant-en-klaar) bij. Laat ongeveer een uur op een zacht vuurtje garen.
-
5
Controleer de gaarheid met een vork. Verwijder de kaneelstok. Voeg de sjalotten bij het vlees. Laat nog 1 uur verder garen. Voeg de oregano op het laatst bij de stifado. Lekker met tagliatelle.
Voorbereiding