Peertjes met vijgenpuree
bereiding
-
1
Schil de peren.
Schil de gemberwortel.
Snij de gekonfijte gember in plakjes.
Pers de limoen.
-
2
Breng de wijn aan de kook met de gemberwortel en het limoensap.
Pocheer de peren 20 minuten in de wijn, tegen de kook aan. Laat afkoelen in de pan en daarna goed uitlekken.
-
3
Halveer de vijgen. Lepel er het vruchtvlees uit. Doe het met 4 el fijne suiker in een pannetje. Laat, al roerend, 1 minuut koken. Laat afkoelen.
-
4
Snij een kapje van de peren. Lepel er het klokhuis uit. Vul ze met de vijgenpuree. Zet er het kapje weer op.
-
5
Klop de eidooiers los met de rest van de suiker en 4 el pocheervocht van de peren. Zet in een warmwaterbad en klop weer tot de saus indikt.
-
6
Schik de peren op bordjes en lepel er de warme saus bij. Werk af met plakjes gekonfijte gember en een plukje verse munt. Serveer meteen.
Voorbereiding