Zo maak je de lekkerste pizza's
Feest!
Pizza smaakt altijd. Zeker als je hem zelf maakt! Met deze tips & tricks maak jij de lekkerste pizza's.
Hoe maak je het?
Deeg
Zelf aan de slag met het deeg? Dat is helemaal niet zo ingewikkeld! Dankzij de video onderaan zal je een echte pizzadeeg-experte worden! Als je niet veel tijd hebt, kan je ook platbrood als pizzabodem gebruiken.
Benodigdheden
- 500 g bloem
- 1 kl gedroogde gist
- 1 kl zout
- 1 el olijfolie
- 300 ml lauw water
Zo maak je het
- Doe de bloem in een kom en voeg de gedroogde gist en het zout toe. Meng de ingrediënten door elkaar.
- Voeg de olijfolie en het water toe en kneed tot een soepel deeg.
- Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 40 minuten rijzen.
- Rol het deeg uit.
Tomatensaus
Hoewel je je tomatensaus ook gewoon in de supermarkt kunt kopen, is het écht de moeite waard het eens zelf te maken. Zo doe je het.
Benodigdheden
- 1 el olijfolie
- 1 fijngehakte ui
- 1 geperst knoflookteentje
- 460 gram tomaten; ontvelt en in stukjes
- 1 el verse basilicum
- zout
- peper
Zo maak je het
Je verwarmt de olijfolie en voegt daar de ui en knoflook aan toe. Na een minuutje of 3 voeg je de gehakte tomaten en zout en peper naar smaak toe. Wanneer je de saus zo'n 20 minuutjes op een zacht vuurtje hebt laten koken is ze klaar. Nu kun je je pizzabodem ermee bestrijken. Laat wel een centimetertje vrij aan de rand zodat de saus in de oven niet naast je pizza eindigt. Zet ondertussen ook de oven aan, en warm hem alvast voor op 250 graden.
Toppings
Tijd voor de laatste en leukste stap: de pizza beleggen of 'versieren'. Je kunt je pizza écht met alles beleggen wat je graag eet. Enkele suggesties:
- Mozzarella, ananas, champignons, ham en champignons voor een pizza hawaï.
- Mascarpone, parmezaan, Mozzarella, cambozola, gorgonzola en aardappelen voor een pizza bianca met 5 kazen.
- Pesto, scmapi's (en anjsovis), jonge spinazie, rode ui en kerstomaat voor een pizza met scampi's.
- Geitenkaas, groene en gele courgette, parmaham, kerstomaten en rucola voor een pizza met geitenkaas, courgette en parmaham.
Bakken maar
Plaats de pizza hierna in de oven en vak om gedurende 15 à 20 minuten op 200°C. Controleer hem wel af en toe want de baktijd varieert naargelang je beleg.