Pizza met zure room, rode ui, zalm en kruiden
bereiding
-
1
Maak het deeg. Los de gist en de honing op in 310 ml water op kamertemperatuur. Laat een kwartier staan. Zeef intussen de twee soorten bloem met het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe er het gistmengsel en de olijfolie in, kneed tot een glad en elastisch deeg. Vorm er een bal van, dek af met huishoudfolie en laat 1 uur rijzen, tot het deeg in volume verdubbeld is.
-
2
Verwarm de oven voor op de heetst mogelijke stand, met de bakplaten in de oven.
-
3
Pel de rode uien, halveer ze en snij in fijne halve ringen. Meng de zure room met de tuinkruiden, peper en zout.
-
4
Verdeel het deeg in 4 stuk- ken en rol uit tot dunne pizzabodems. Leg elke pizza op een vel bakpapier. Bestrijk royaal met het zureroommengsel, bestrooi met rode ui en mozzarella. Kruid met peper.
-
5
Leg de pizza’s met het bakpapier op een hete bakplaat in de oven en bak 6 à 8 minuten, tot het deeg krokant is en de kaas lichtjes gegratineerd. Werk elke pizza af met gerookte wilde zalm, veldsla en dille en serveer.
-
6
Tip! Pizzadeeg kun je vooraf maken en drie maanden in de diepvries bewaren.