Zo maak je zelf crushed ice voor in je cocktail
Lekker afkoelen!
Bij heel wat zomerse cocktails hoort crushed ijs. En dat kun je heel eenvoudig zelf maken. Bekijk dit filmpje maar!
Bij welke cocktails hoort crushed ice?
Als je cocktails wilt maken volgens de regels van de kunst, moet je weten welke soort ijs bij welke cocktail hoort. Zo is een mojito met ijsblokjes bijvoorbeeld not done. Ook deze cocktails serveer je beter met crushed ice:
- Frozen daiquiri
- Ipanema
- Mint julep
- Moscow mule
- Piña colada
- Screwdriver
Hoe maak je crushed ice?
- Doe een aantal ijsblokjes in een afsluitbaar zakje en sluit af.
- Wikkel de zak ijs in een handdoek om lawaai tegen te gaan (en je aanrecht te beschermen).
- Sla met een deegrol of hamer op de zak ijs tot het ijs voldoende fijn gecrusht is.
Maar zo lukt het ook
Met een muddler
Als je regelmatig cocktails maakt, heb je ongetwijfeld een muddler of stamper in huis. Ben je van plan om maar enkele cocktails te maken, dan kun je daar ook rechtstreeks ijsblokjes mee fijnstampen in je cocktailglas. Doe dat wel niet tegelijk met andere ingrediënten die je moet pletten, want de kracht die je op het ijs moet zetten is een pak groter dan op bijvoorbeeld stukjes fruit.
Met een blender
Heb je een krachtige blender in huis? Dan kun je ook daarmee ijs crushen. Gebruik de pulseerfunctie om de grootte van de stukjes ijs perfect te kunnen bepalen.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!