9x de beste tips om koekjes te bakken
Zo bak je de lekkerste koekjes
Je huis dat lekker ruikt naar zelfgebakken koekjes... Heerlijk! En met onze tips om koekjes te bakken kunnen ze niet mislukken.
Loopt het soms wel eens mis wanneer je koekjes maakt? Danzij onze tips om koekjes te bakken lukken ze altijd!
De beste tips om koekjes te bakken
- Maak je koekjes met echte boter, zoveel lekkerder!
- Laat een gekneed koekjesdeeg altijd minstens een halfuur rusten in de koelkast: zo komen de gluten in het deeg tot rust en krijg je knapperige koekjes die hun vorm beter behouden.
- Bespaar jezelf veel afwas: bekleed je bakplaat met bakpapier.
- Deeg kun je gelijkmatig uitrollen als je twee latjes van de gewenste dikte op je werkblad legt, het deeg ertussen, en je deegroller over de twee latjes laat lopen.
- Zorg dat de koekjes op één bakblik allemaal even groot zijn, zo zijn ze ook tegelijkertijd gaar.
- Hou altijd twee bakplaten bij de hand: leg je koekjes nooit op een warme bakplaat die net uit de oven komt, want dan zullen ze niet mooi hun vorm behouden. Laat daarom altijd één bakplaat koud worden en leg daar een nieuwe lading koekjes op.
- Baktijden zijn altijd relatief, elke oven werkt anders. Blijf dus in de buurt en bak je koekjes eventueel wat langer of korter.
- In een goed afgesloten blik kun je koekjes verschillende dagen bewaren. Als je er zo lang af kunt blijven, tenminste.
- Laat koekjes volledig afkoelen voor je ze in de koekendoos legt, anders blijven ze, door de condens die uit de koekjes komt, niet knapperig.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!