5x lamsvlees in de oven én wat er lekker bij is
Lekker genieten
Voor een dinertje met vrienden, als dagelijkse kost, als comfort food of voor de hele familie: lamsvlees kan altijd. Deze 5 lamsgerechten maak je in de oven en zullen ieders hart veroveren. Bovendien geven we jou ook nog de lekkerste smaakcombinaties mee!
1. Lamsgebraad met tapenade en lente-ui
>> Naar het lamsgebraad met tapenade en lente-ui
2. Lamsschouder gevuld met pancetta, salie en gekonfijte sjalot
>> Naar de lamsschouder gevuld met pancetta, salie en gekonfijte sjalot
3. Gratin van penne met lam, courgettes en twee kazen
>> Naar de gratin van penne met lam, courgettes en twee kazen
4. Gevulde champignons met lam, ricotta en pesto
>> Naar de gevulde champignons met lam, ricotta en pesto
5. Bladerdeegtaartjes met lam en bospaddenstoelen
>> Naar de bladerdeegtaartjes met lam en bospaddenstoelen
Wat is er lekker bij lamsvlees?
Kruiden en garnituur
Combineer aromatische kruiden als rozemarijn, tijm, basilicum, salie, dragon of munt met het lamsvlees voor een heerlijk geparfumeerde smaak. Het delicate stukje vlees komt ook extra tot zijn recht wanneer je het inwrijft met knoflook. Het garnituur hou je het best simpel. Aardappelen in de oven en wat eenvoudige groenten volstaan. Je kunt het vlees ook perfect combineren met zoete producten zoals gedroogde pruimen, abrikozen of honing.
Enkele suggesties voor aardappelen uit de oven:
- Gestempelde aardappelen
- Aardappelen Hasselback
- Aardappel-en courgettespiesjes uit de oven
- Gepofte aardappelen met home-made kruidensausje
Allerlei marinades
Probeer deze bijvoorbeeld eens:
- Marinade met gember
Meng 6 geplette teentjes knoflook, een stuk verse geraspte gember, 1 koffielepel gemalen zwarte peper, 1 koffielepel zout en 4 eetlepels olijfolie. Strijk het vlees in met dit mengsel en laat het afgedekt 1 uur marineren in de koelkast. - Marinade met citroen
Meng 8 eetlepels olijfolie, het sap van een citroen, 3 kleine uien (in kwartjes gesneden), 1 teentje fijngehakte knoflook, enkele takjes fijngehakte peterselie en tijm. Dompel het vlees onder in deze marinade en laat het 1 uur rusten in de koelkast. - Marinade met munt
Meng 6 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels balsamicoazijn, een bosje fijngehakte verse munt, zout en peper. Laat het vlees gedurende een uur marineren in de koelkast.
Gevuld
Lekker, zo'n gevuld stukje lamsvlees! Ontdek hier welke stukken perfect zijn om op te vullen. Dit zijn alvast enkele topcombinaties:
- Abrikozen, gedroogde pruimen, paneermeel, eidooier, ui, peterselie, rozemarijn, tijm, citroenschil, cayennepeper, zout en peper.
- Spinazie, gehakt, ui, boter, peterselie, tijm, rozemarijn, nootmuskaat, zout en peper.
- Gerookte lamsborst, peterselie, bieslook, fijne tuinkruiden, specerijen, champignons, boter, zout en peper.
- Gehakt, knoflook, ei, peterselie, broodkruim, bouillon, ui, kruiden, zout en peper.
- Gekookte rijst met lamsgehakt, pistaches, amandelen, pijnboompitten, zout en peper.
Meer weten over lamsvlees? Bezoek dan www.kokenmetlam.be
Deze lamsgerechten zullen je ook interesseren
Save
Save
Save