Halloween: recept voor spookjespizza
Griezelig schattig
Het is Halloween! Het ideale excuus om de keuken in te duiken met de kinderen. En wat is er nu lekkerder dan een zelfgemaakte, ovenverse pizza? Om in het thema van Halloween te blijven kiezen we voor een spookjespizza met spookjes van mozzarella. Lekker griezelen maar!
Deze spookjespizza is origineler dan een uitgeholde pompoen en vast even lekkerder als de snoep en koek die wordt uitgedeeld bij Halloween. Veel tijd te spenderen? Dan maak je ook de pizzabodem zelf via dit recept. Heb je geen tijd om lang in de keuken te staan, dan koop je hem in de winkel. Ook de tomatensaus koop je in de winkel of maak je lekker zelf. De basis van de pizza is eenvoudig, de charme zit hem in de toppings.
Spookjespizza voor Halloween
Nodig
- 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
- tomatensaus
- geraspte cheddar
- 150 gr mozzarella
- 6 zwarte olijven
- peper en zout
Zo maak je het
- Verwarm de over voor op 250°C.
- Bestrijk de pizzabodem met de (zelfgemaakte) tomatensaus. Laat hierbij aan de rand een kleine centimeter vrij zodat de saus tijdens het bakken niet over de pizza loopt. Bestrooi de pizzabodem met geraspte cheddar, kruid met peper en zout.
- Snij de mozzarella in plakjes van ongeveer een halve centimeter en maak van elk plakje een spookje (zoals op de foto). Zorg ervoor dat je er zeker zes hebt. Verdeel de spookjes over de pizzabodem.
- Snij van 2 olijven oogjes en neusjes, en pootjes. Leg de oogjes en neusjes op de spookjes.
- Verdeel de 4 resterende olijven over de pizzabodem en leg er de pootjes bij. Dit zijn de spinnetjes.
- Bak de pizza gedurende 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snij de pizza langs de spookjes in het gewenste aantal stukken en smullen maar.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!