De pizzatips van Ilse
Zo bak jij straks de perfecte pizza
De geheimen van een perfecte pizza? Libelle's Ilse deelt ze graag met jou. Het allerbeste basisdeeg, de fijnste tomatenpassata en dan een topping om van te watertanden!
- "Ik doe een beetje suiker in mijn pizzadeeg. Suiker activeert namelijk de gist en zorgt voor nog betere bubbels in je deeg tijdens het bakken. Tegelijk neutraliseert suiker de olijfolie, die wrang en bitter kan smaken."
- "De beste tomatensaus maak je op het einde van de zomer van de allerrijpste tomaten. Kies voor tomaten met veel vruchtvlees. Tomaten met veel pitten geven de saus een zure smaak."
- "Gebruik extra veel bloem bij het uitrollen van je pizzadeeg. Niets zo lastig als een pizza die aan je aanrecht blijft plakken als je 'm in de oven wilt schuiven."
- "Lepel niet te veel tomatensaus op de pizzabodem, anders wordt je bodem nooit krokant."
- "Heb je geen pizza-oven, gebruik dan een pizzasteen die je op voorhand lang genoeg opwarmt in de oven."
Probeer Ilses recepten
De bereidingstijden in deze recepten zijn voor een klassieke oven. In een pizzaoven is de baktijd veel korter aangezien je op steen bakt en de temperatuur tot 350°C oploopt. Reken dan enkele minuten en bak de pizza zonder bakpapier.
De basis
De lekkerste toppings
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!