Chocoladetips van chef Patrick Aubrion
Zo kook je met chocolade!
Chocolatier Patrick Aubrion geeft enkele tips over hoe je kunt koken met chocolade. Durven is de sleutel tot succes!
"Ik denk niet dat we zoet met zoet moeten combineren en hartig met hartig. Chocolade is perfect om die overgang te maken. Het zit hem in de combinaties. Je moet durven. Ik heb onlangs een hele bittere chocolade over een toast met zalmeitjes geraspt. Die bitterheid met het zilte van de eitjes en de crunch van de toast is een zalige combinatie. Zulke dingen kunnen de dag van vandaag. Dat kan trouwens niet enkel met zwarte chocolade: asperges of bloemkool met een dipsaus van witte chocolade zijn bijvoorbeeld fantastisch. Zoek een contrast of ga juist mee in de flow. Vroeger gebruikten ze donkere chocolade bijvoorbeeld om een wildsaus te binden. Vandaar is de notie dat wild bij chocolade past ontstaan en zo is dat blijven groeien. Daarom doen mensen vandaag soms chocolade op hun vlees. Why not?"