Aardbeiensiroop: zo maak je het!
Lekker bij zóveel dingen!
Krijg je ook maar niet genoeg van die lekkere, zoete aardbeien? Heb je vruchten te veel of wil je eens iets anders proberen? Maak dan aardbeiensiroop! 't Is helemaal niet zo moeilijk en je kunt het eindeloos combineren. Probeer het maar eens!
Aardbeiensiroop: hoe maak je 't?
Om een mooie portie aardbeiensiroop te maken, heb je een kilo aardbeien, een kilo suiker en het sap van 2 citroenen nodig. Zo ga je te werk:
- Was en ontkroon de aardbeien. Doe ze in een pan en pureer ze fijn.
- Breng het mengsel aan de kook en laat het zo'n 5 minuten indikken. Haal het schuim er regelmatig af.
- Voeg de suiker en het citroensap toe. Roer goed en laat opnieuw 5 minuten indikken.
- Leg een propere keukenhanddoek over een kom en giet er het mengsel in. Laat uitdruppen en afkoelen.
- Doe de siroop in een schone fles en bewaar 'm op een donkere en koele plek.
Smullen maar!
Is je aardbeiensiroop gelukt? Super! Giet 'm rijkelijk op …
- ijsjes
- wafels en pannenkoeken
- cheesecake en andere zoete taarten
- aardbeientiramisu
- yoghurt
- fruitsaté's
- en nog zoveel meer!
Ook drankjes zijn heerlijk met aardbeiensiroop. Probeer je cocktails en mocktails er bijvoorbeeld mee te kleuren of giet een paar druppeltjes in je glas water voor een lekker zoet smaakje.
Deze aardbeirecepten al gezien?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!