Het intermittent fasting-dieet, wat is dat?
Iets voor jou?
Heb jij al heel wat diëten geprobeerd, telkens zonder succes? Je bent niet de enige. Misschien is het intermittent fasting dieet wel iets voor jou! Wij leggen het uit.
Vasten
Het intermittent fasting dieet zegt niet wat, maar wanneer je moet eten. Je past het tijdstip van je maaltijden dus eigenlijk aan zodat je binnen een bepaald tijdbestek zit. Belangrijk is wel dat de periode waarin je eet altijd korter is dan de periode waarin je vast.
Van twaalf tot acht
Meestal ligt de periode waarin je eet tussen de vier en de acht uur per dag. De meesten die het intermittent fasting dieet volgen, starten om twaalf uur 's middags en eindigen om acht uur 's avonds. Hierna begint het vasten weer tot twaalf uur 's middags. Water drinken kun je de hele dag lang, want je wil uiteraard gehydrateerd blijven.
Gezonde voeding
De bedoeling van intermittent fasting is dat je gewoon kunt blijven eten wat je wil, maar dat je het uiteraard gezond houdt als je resultaat wil zien. Kies voor ingrediënten die rijk zijn aan voedingsstoffen en je veel energie geven doorheen de dag, zoals havermout, avocado, volkoren brood en eiwitrijke vlees- of vissoorten. Kip en zalm zijn hiervan een mooi voorbeeld.
Afvallen
Intermittent fasting kan ervoor zorgen dat je sneller afvalt én het heeft positieve gezondheidseffecten op je lichaam. Je stofwisseling en insulinegevoeligheid gaan er namelijk op vooruit, je vetverbranding krijgt een boost en het is erg goed voor je weerstand.
Starten met het intermittent fasting dieet
Starten met intermittent fasting is makkelijker dan je denkt, maar je kunt je lichaam best even laten wennen aan het ritme. Pas het dieet bijvoorbeeld eerst 1-3 dagen per week toe, waarna je opbouwt tot 7 dagen per week. Als je twijfelt of je er niet lekker bij voelt, vraag dan even raad aan je diëtist of huisarts.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!