Zoete aardappel: altijd goed, ook in soep!
Met een flinke dosis vitamine A en calcium is zoete aardappel een gezonde lekkernij.
Samen met Miele
Zin in een makkelijk én lijnvriendelijk (13 kcal/100gram) soepje? Met vijf ingrediënten serveer je deze dampende kop comfort food voor 4 personen.
Bereidingstijd: minder dan 30 min
Budget: goedkoop
Moeilijkheidsgraad: erg gemakkelijk
Ingrediënten
- 6 grote zoete aardappelen (oranje variant)
- 2 grote ajuinen
- 2-3 l kippenbouillon, volgens dikte naar wens
- Peper en zout
Snij 2 grote ajuinen in grove stukken en gaar in een stoomovenschaal zonder gaatjes, op 120°C gedurende 3 minuten of 9 minuten op 100°C.
Voeg 6 zoete aardappelen in grote stukken toe. Stoom 7 à 12 minuten op 120°C of 20 à 30 minuten op 100°C. Mix met een beetje kippenbouillon tot een homogene massa. Voeg extra bouillon (2 à 3 liter) toe tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout.
Meer weten over alles wat de combi-stoomoven voor je kan doen? Klik hier voor de video!