Meest recente artikelen

Zoete aardappel: altijd goed, ook in soep!

Met een flinke dosis vitamine A en calcium is zoete aardappel een gezonde lekkernij.

Zoete aardappel: altijd goed, ook in soep! Artikel

Samen met Miele

Zin in een makkelijk én lijnvriendelijk (13 kcal/100gram) soepje? Met vijf ingrediënten serveer je deze dampende kop comfort food voor 4 personen.

Bereidingstijd: minder dan 30 min

Budget: goedkoop

Moeilijkheidsgraad: erg gemakkelijk

Ingrediënten

  • 6 grote zoete aardappelen (oranje variant)
  • 2 grote ajuinen
  • 2-3 l kippenbouillon, volgens dikte naar wens
  • Peper en zout

Snij 2 grote ajuinen in grove stukken en gaar in een stoomovenschaal zonder gaatjes, op 120°C gedurende 3 minuten of 9 minuten op 100°C.

Voeg 6 zoete aardappelen in grote stukken toe. Stoom 7 à 12 minuten op 120°C of 20 à 30 minuten op 100°C. Mix met een beetje kippenbouillon tot een homogene massa. Voeg extra bouillon (2 à 3 liter) toe tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout.

Meer weten over alles wat de combi-stoomoven voor je kan doen? Klik hier voor de video!

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen